Aksidentet rrugore në Greqi në 50 vite : 130,000 të vdekur

291

Të dhënat në aksidentet rrugore vdekjeprurëse në rrugët Greke është e rëndë, raporton e përditëshmja Ethnos.

Në këto aksidentet rrugore vazhdojnë të jenë shkaku i parë i vdekjes për moshat 19-29 vjeç, i dyti për fëmijët 5-14 vjeç dhe shkaku i tretë për moshat 30-44 vjeç.

Gjatë 50 viteve të fundit, 130,000 njerëz janë vrarë në aksidente trafiku, dhe 350,000 kanë qenë të paaftë. Sidoqoftë, më shumë se gjysma (53%) e shkeljeve që gjenden ende në rrugët Greke kanë të bëjnë me shkelje për shpejtësi të madhe.

Accidents caused by flood in Palaia Kokkinia, Pireus, on 24.Oct, 2014 / Ατυχήματα απο πλημμύρα στη Παλαιά Κοκκινία του Πειραιά, στις 24 Οκτωβρίου, 2014

Këto shifra u prezantuan në një konferencë me temë “Siguria në rrugë pa kufij – Nisma për të informuar drejtuesit profesionistë për të drejtat dhe detyrimet e tyre në territoret greke dhe shqiptare”, organizuar nga Drejtoria e Përgjithshme Rajonale e Policisë në Maqedoninë Perëndimore, Sekretariati i Përgjithshëm Planifikimi Hapësinor dhe Mjedisi Urban, Efthymios Bakoyannis.

Sipas të dhënave, edhe sot 70% e të vdekurve në qytetet evropiane janë këmbësorë, çiklistë dhe motoçiklistë. Vdekjet në komunikacion ndodhin me 54% në një rrjet provincial, nga 38% në qytete dhe vendbanime, dhe me 8% në autostradë.