Greqi : Arratisen nga burgu dy shqiptarë

441

Katër të burgosur janë arratisur përmes qelive të tyre për në burgjet e punës të Tirynthas. Arratisja e katër të huajve ndodhi të mërkurën në mëngjes dhe ishte e vështirë për tu vërejtur nga zyrtarët e burgut.

Të arratisurit janë dy shqiptarë, një maroken dhe një egjiptian, fillimisht kanë prerë hekurat qelive me mjete të improvizuara dhe arritën të dilnin nga oborri i burgut, duke u zhdukur, “nën hundë” të gardianëve.
Mungesa e katër të arratisurveu bë e njohur gjatë numerimit së drekës. Menjëherë u njoftua Ministria e Mbrojtjes për të filluar hetime të gjera për të identifikuar dhe arrestuar katër të arratisurit.
Bëhet fjalë për bugjet e hapura ku te denuarit punojnë në agrokulture, pra eshte e lehte te ikin kur te duan por dhe aq e lehte eshte për ti kapur perseri…