Artistët e famshëm do të kryejnë koncerte të drejtpërdrejta në betejën kundër COVID-19

Qëllimi i tyre është të mbështesin Fondin e Solidaritetit të krijuar nga OBSH dhe KB

Artistët e muzikës bashkojnë forcat me Organizatën Botërore të Shëndetit dhe organizojnë koncerte të drejtpërdrejta, ndërsa u bëjnë thirrje mbështetësve të tyre që të mbështesin Fondin e Solidaritetit në përgjigje të pandemisë koronavirus nga OBSH dhe OKB.

Aktorja dhe këngëtarja amerikane Jennifer Hudson njoftoi një koncert live në llogarinë e saj në Instagram dhe i dha udhëzime mbështetje të Fondit të Solidaritetit.

Këngëtari amerikan Kirk Franklin gjithashtu u dha fansave një koncert live, dhe shembulli i tij u pasua nga dueti amerikano-gjerman i muzikantit EDM Sofi Tukker, këngëtarja anglez, kantautori Ann Marie. Marie dhe këngëtarja amerikane R&B, H.E.R.

Koncertet e drejtpërdrejta live janë organizuar nga organizata globale e aksionit shoqëror përmes Instagram Live. Organizata po fillon një fushatë për të mbështetur Fondin e Solidaritetit për të trajtuar OBSH dhe Kurorëzimin e OKB përmes të cilit njerëzit inkurajohen të ndërmarrin veprime dhe liderët botërorë janë thirrur të mbështesin Fondin.

OBSH vlerëson se 675 milion dollarë janë të nevojshëm deri në prill për përpjekjet e gatishmërisë dhe reagimit të COVID-19.