Sondazhi : Trump lë pas Clintonin

Bota

sondazhi ne focus-2Focus News   /  Instituti që ka marrë përsipër sondazhin për votimet ne SHBA konstaton se Ntontalnt Trump qendron para me  0.2 % ndaj Klintonit në një duel për Shtëpinë e Bardhë.

Në të njëjtën kohë, megjithatë, të dy pretendentët duket se kanë përqindje më të ulëta popullaritetit në krahasim me fillimin e fushatave të mëparshme për presidencën. RealClearPolitics (RCP) mbledh dhe sintetizon sondazhet e opinionit mesatare matëse për popullaritetin e pretendentëve për Shtëpinë e Bardhë. Në llogaritjet e fundit, gjendja e përgjithshme (me një përbërje prej pesë sondazheve në mes të 13 dhe 19 maj) tregon Donald Trump 43.4% dhe Hillary Clinton në 43.2%.