Bloomberg : Ekonomitë më të këqija në botë, Greqia ne vendin e gjashte

1143

Më kërcënuese për ekonominë globale është rritja e çmimeve sesa papunësia, sipas  Bloomberg , i cili përmbledh parashikimet e inflacionit dhe papunësisë për 66 ekonomi.

Sipas  Bloomberg Venezuela është ekonomia më e keqe në botë për të katërtin vit radhazi. Hiperinflacioni në vendin e Amerikës Latine i bën ekonomistët të ngrenë duart lart, tregu i zi po lulëzon ndërsa vazhdimisht ndryshon çmimet e mallrave, duke e bërë popullin e vendit njerëzit më të pakënaqur në botë. Ekonomia e Egjiptit është e dyta, e ndjekur nga Argjentina, Afrika e katërt e Jugut dhe Ukraina e pestë.

Greqia në vendin e gjashte botë me ekonomi me te keqe

Duke marrë parasysh shkallët e larta të inflacionit dhe papunësisë në të cilën bazohet indeksi i pasigurisë, Greqia vjen në vendin e gjashtë më të keq në 66 ekonomitë botërore për 2017, me parashikimin se ky vit do të jetë në vendin e pestë Përkundrazi, ekonomitë aziatike si Tajlanda, Singapori, Japonia, Malajzia, Tajvani dhe Kina tregojnë se lëvizin në një drejtim pozitiv me perspektivë edhe më të mirë për vitin 2018. Indeksi Bloomberg Bust i Bloomberg bazohet në perceptimin tradicional se inflacioni i ulët dhe papunësia e ulët përgjithësisht reflektojnë cilësinë e mirë të jetës së banorëve të çdo ekonomie.

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: