Coronavirus: Ja cili vend ka më shumë raste, 1.17 milionë në Evropë dhe 4.51 milion në të gjithë botën !

316

Bashkimi Evropian ka vaksinuar të paktën një dozë në 64.5% të popullsisë së tij

Vdekjet nga coronavirusi tejkaluan 4.51 milion në të gjithë botën dhe rastet e konfirmuara 217.2 milion (totali, përfshirë të pa diagnostikuarit, do të jetë shumë më i lartë) sipas bazës së të dhënave Worldometers.info.

Hemisfera Perëndimore, megjithëse ka vetëm 18% të afërsisht 7.9 miliardë banorëve të Tokës, ka 47% të vdekjeve dhe 39% të rasteve të Covid-19.

Sidoqoftë, javën e fundit, si vdekjet ashtu edhe infeksionet Covid-19 në të gjithë botën kanë rënë me 3% në 4%.

SHBA mbetet në krye të renditjes botërore si në vdekje (654,689) ashtu edhe në raste (39,665,515). Afërsisht 7,000 vdekje javën e fundit ishin më të shumtat në botë.

Vdekjet në Evropë tani kanë arritur përkatësisht 1.17 milionë dhe rastet 55.1 milionë. Në Bashkimin Evropian, vendi me më shumë raste është Franca (6.74 milion) dhe me më shumë vdekje nga koronavirusi është Italia (129.093).

Vdekjet në Evropë tani kanë arritur përkatësisht 1.17 milionë dhe rastet 55.1 milionë. Në Bashkimin Evropian, vendi me më shumë raste është Franca (6.74 milion) dhe me më shumë vdekje nga koronavirusi është Italia (129.093).

Coronavirus: Shkalla e vaksinimit

Dozat e vaksinimit në të gjithë botën u rritën me 270 milion javën e kaluar në rreth 5.2 miliardë. Evropa kryeson me 98 doza për 100 persona, e ndjekur nga Amerika e Veriut me 93, Amerika e Jugut me 82, Azia me 74, Oqeania me 53 dhe së fundmi Afrika me vetëm 7.2 doza për 100 banorë, raporton New York Times.

Bashkimi Evropian ka vaksinuar të paktën një dozë 64.5% të popullsisë së tij (Spanja 78%, Franca pothuajse 70%, Gjermania pothuajse 65%), krahasuar me rreth 72% në Britani dhe 30% në Rusi. SHBA i ka dhënë të paktën një dozë 61.4% të popullsisë së saj, krahasuar me 63.2% në Brazil dhe 34.8% dhe në India ka vaksinuar plotësisht 10.2% të popullsisë.

Kina nuk ka të dhëna për një dozë të vetme, por ka vaksinuar plotësisht 63.5% të popullsisë së saj prej rreth 1.5 miliardë njerëz me dy doza. Vendi ka administruar më shumë se dy miliardë doza të vaksinave të koronavirusit, më shumë se çdo vend tjetër (krahasuar me rreth 623 milion doza në Indi dhe 367 milion në Shtetet e Bashkuara), sipas bazës së të dhënave të Universitetit Johns Hopkins.

Izraeli ka vaksinuar dy të tretat (66%) të popullsisë së tij me të paktën një dozë, megjithatë ai ka një nga nivelet më të larta të incidencës në proporcion me popullsinë e tij. Gjithashtu, sipas Ministrisë së Shëndetësisë të vendit, 4,811 izraelitë, kryesisht të rinj janë infektuar përsëri me coronavirus, pothuajse të gjithë ata nga varianti Delta.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: