David Letterman nderohet për kontributin e tij në kulturën amerikane

1880

David Letterman, transmetuesi televiziv veteran amerikan, i cili mban rekordin e reklamës televizive më të gjatë në historinë amerikane, u nderua të dielën për kontributin e tij në kulturën amerikane. 70-vjeçari Letterman, i cili shkroi një histori televizive me Late Show e tij , mori Çmimin Mark Twain për Humorin Amerikan në një ceremoni në Qendrën Kennedy.

Shumë komedianë të rinj, mes tyre prezantuesi aktual i Jimmy Kimmel, paraqitën Letterman si një ndikim të madh.

David Letterman prezantoi më shumë se 6.000 episode të «Late Night with David Letterman» në rrjetin NBC dhe më pas me shfaqjen pasuese«Late Show with David Letterman»  në CBS, e cila u pezullua në maj të vitit 2015.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: