Emigracion: Më shumë se 2.000 fëmijë në anije kanë nevojë për kujdesin shendetësor

Bota

Rreth 2,300 fëmijë emigrantësh që udhëtojnë me anije në jug të Meksikës për në Shtetet e Bashkuara kanë nevojë për mbrojtje dhe qasje në shërbimet thelbësore, njoftoi Fondacioni i Kombeve të Bashkuara për Fëmijë (UNICEF).

UNICEF dhe partnerët e saj në Meksikë ofrojnë më shumë se 20,000 litra ujë të pastër, pako higjienike personale, kremra dielli dhe soaps për fëmijët e tyre dhe familjet e tyre në anije. Shumë nga fëmijët dhe familjet e tyre të anijes kanë lënë vendet e tyre në Amerikën Qendrore për t’i shpëtuar dhunës së bandave, varfërisë dhe qasjes së kufizuar në arsim cilësor dhe shërbime sociale.