Finlanda: Të gjithë ata që hyjnë ilegalisht në vend do të burgosen

710

Shumë thonë se në Finlandë nuk ka hapësirë të mjaftueshme për burgje për emigrantët e paligjshëm, prandaj është shumë e mundshme që burgjet e reja të krijohen.

Finlanda progresive mori vendimin për të krijuar një ligj të ri. Ky ligj parashikon burgimin e emigrantëve që hyjnë ilegalisht në vend. Emigrantët që nuk marrin dritën jeshile nga autoritetet, që tani e tutje, do të konsiderohen kriminelë dhe do të futen në burg.

Deri tani, emigrantët që hyjnë në vend ilegalisht krijojnë shumë probleme, ndërsa krimi është rritur. Kryesisht për këtë arsye, tani e tutje, ata që hyjnë ilegalisht në vend do të përballen me rrezikun e burgimit deri në 1 vit. Ky ligj do të zbatohet menjëherë, ndërsa ne hyjmë në vitin 2019 dhe është krijuar për emigrantët, që të hyjnë në vend ilegalisht.

Pse u miratua ky ligj tani?

Shërbimi, i cili mban bazat e të dhënave të të dhënave për migrantët, ka pranuar se nuk ka më aftësinë për të ditur se sa imigrantë ekzistojnë në vend dhe më së shumti pranon se nuk i njeh shumicën e fakteve.

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: