“Fundi Botës” fillon nga Kina? Gjetën “Portën e Ferrit” (video)

Mjedisi

kina gropa-1-1Kinë  –  Teoritë në lidhje me fundin e botës … ka rizgjuar një krater të madh që u hap nga askund në malet e Kinës, ku vendasit paragjykues referohen si  “Porta e Ferrit”.  Vrima misterioze nën këmbët e vendasve lëshon tym që  arrin temperaturën deri në  792 gradë Celsius. Degët e pemëve, në fakt, që gjenden mbi gropa të zjarrtë, në periferi të Urumqi, menjëherë marrin zjarr për shkak të temperaturave të imponuar mbizotëruese. Ky zbulim është bërë nga punëtorët që kanë gjetur një vrimë të vogël me lavë në sipërfaqen e kodrës, duke ofruar … stimul të gjeologëve nga i gjithë vendi për të udhëtuar në kryeqytetin e rajonit autonom të ujgurëve në Kinë veriperëndimore, Xinjiang. Zona, megjithatë, për të mirën apo për të keqen është rrethuar dhe është vulosur, nga frika e gazrave toksike, deri sa do të jepet një shpjegim i arsyeshëm për këtë fenomen.”Ne nuk mund të themi ende asgjë me siguri. Këto temperaturat janë shumë të larta. Megjithatë Ne jemi të sigurt, se kjo vrimë e madhe është shkaktuar nga djegia e qymyrit natyrore, “tha gjeologu kinez Hu Tan, duke vënë në dukje kjo zonë ka qenë një shfrytëzim minierë qymyri në vitet 70 …

kina ne focus