Gjermania rrit pagën minimale 20% për orë.

106

Kancelari gjerman Olaf Solz dhe socialdemokratët po zbatojnë një nga angazhimet e tyre kryesore zgjedhore, duke rritur pagën minimale kombëtare në 12 euro nga tetori, njoftoi sot agjencia e lajmeve Reuters, duke cituar një projektligj.

Deri më sot, paga minimale për orë në Gjermani është 9.82 euro dhe nga korriku do të rritet në 10.45 euro.

Sekretari Social Demokrat i Punës Ubertus Hale vlerëson se 6.2 milionë punëtorë do të përfitojnë nga rritja, e cila do t’u kushtojë punëdhënësve 1.63 miliardë euro në tetor-dhjetor, sipas një projektligji të cituar nga Reuters.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: