Greqi: 76 vdekje, 819 të intubuara dhe 2,754 raste nga coronavirusi.

78

Autoritetet njoftuan se sot 23 Prill, janë 2.754 raste të koronavirusit, 76 vdekje dhe 819 të intubuara. Numri i importeve në 24 orët e fundit është 456 (ndryshimi ditor -2.56%). Vihet re se sot, e Premte, janë kryer 66,362 teste (PCR: 18,285, RAPID: 48,077), ndërsa pozitiviteti është në (PCR + Rapid): 4,15%.

Në 24 orë e fundit u regjistruan 2,754, nga të cilat 12 u identifikuan pas kontrolleve në portat e vendit. Numri i përgjithshëm i rasteve arrin në 329,134 (ndryshimi ditor + 0,8%), nga të cilat 51.3% janë burra. Bazuar në rastet e konfirmuara të 7 ditëve të fundit, 65 konsiderohen se kanë të bëjnë me udhëtime nga jashtë dhe 3,094 kanë të bëjnë me një rast tashmë të njohur.

Numri i ri i vdekjeve të pacientëve me COVID-19 është 76, ndërsa që nga fillimi i epidemisë janë regjistruar gjithsej 9,864 vdekje. 95.5% kishin sëmundje themelore dhe / ose moshë 70 vjeç e lart. Numri i pacientëve të trajtuar me intubim është 819 (63.2% burra). Mosha e tyre mesatare është 68 vjeç. 84.5% kanë një sëmundje themelore dhe / ose moshën 70 vjeç e lart. Që nga fillimi i pandemisë, 2,003 pacientë janë sheruar.