Greqi/ Rritje dhe gjoba per emigrantet, per te kompesuar 14 milion euro humbje qeverise Tsipras

849

Mos u gezo para kohe o emigrant apo refugjat, se dardha e ka bishtin prapa…

Nje lufte politike po zhvillohet kundër luhatjeve në koston e dhënies së lejeve të qëndrimit, si dhe gjoba të caktuara. Lufta për Pagesën e Emigracionit Gjoba për dorëzimin me vonesë të një kërkese për leje qëndrimi për emigrantët dyfishohet në 100 nga 50 euro që aktualisht ishte

Xhepi i imigrantëve duket se i paguan përpjekjet e qeverisë për të reduktuar humbjet e të ardhurave të buxhetit të shtetit. Një ndryshim nga Ministria e Politikave të Migracionit rrit sasinë e lejeve për një leje qëndrimi dhe gjoba të caktuara, transmenton e perditeshmja “Ta Nea”

Në të njëjtën kohë, amendamenti i përfshirë në projektligjin e Ministrisë së Mjedisit dhe Energjisë parashikon një tarifë të vetme prej 150 euro për një sërë leje qëndrimi.

Sipas Ministrisë së Politikave të Migracionit, “shuma prej 400 euro për lëshimin e lejes së qëndrimit për banorët afatgjatë, si dhe shumat në rang prej 150 deri 450 euro për lëshimin e një leje qëndrimi të vetme, “Karta blu” dhe lejet e qëndrimit për bashkim familjar, studime apo kërkime nuk respektojnë parimin e proporcionalitetit dhe përbëjnë pengesë për ushtrimin e të drejtave përkatëse të shtetasve të vendeve të treta sipas direktivave përkatëse. “

Në këtë pagesë të vetme, megjithatë, ministria nuk përfshin fëmijët e brezit të dytë, për të cilët e njëjta vlen edhe sot: Për marrjen ose ripërtëritjen e lejes së qëndrimit ata duhet të paguajnë një tarifë prej 300 euro – dy herë, domethënë prej saj e prindërve të tyre.

Humbja e te ardhurave.

 Vlera prej 14 milionë euro në të ardhurat e buxhetit nga shkurtimi i faturës do të mbulohet, sipas ministrisë, me një rritje në një sërë gjobash dhe pagesash.

Kështu, në rast të paraqitjes me vonesë të një kërkese për leje qëndrimi, gjoba prej 50 eurosh dyfishohet në 100 euro. Punëdhënësit që duan të punësojnë një shtetas të një vendi të tretë si një punëtor sezonal (kryesisht fermerë) do të duhet të paguajnë një taksë prej 100 euro – deri tani ishte 50 euro. Amendamenti paraqet një tarifë të re prej 50 € për kërkesa për trajtim

Në një deklaratë, Departamenti i Politikave të Migrimit dhe i të Drejtave të Njeriut i Lëvizjes së Ndryshimit vë në dukje se “qeveria SYRIZA me shumë guxim ul sasinë e negociatave, ku e konsideron veten të detyruar nga Komisioni Evropian, jo sepse pranon padrejtësi, por vetëm për të shmangur vendosjen e gjobës. Në të njëjtën kohë, rrit taksat dhe gjobat e tjera. “

 

 

 

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: