Greqi:10.228 emigrantë ilegalë u ndaluan gjatë fluturimeve për në Gjermani

307

Gjithnjë e më shumë emigrantë po përpiqen të arrijnë në Gjermani me aeroplan nga Greqia ose vendet e tjera të Evropës Jugore, pretendon edicionin e së dielës të gazetës DIE WELT

Sipas Ministrisë së Brendshme gjermane, raporton gazeta, në vitin 2018  u ndaluan 6.457 persona të cilët ishin duke u përpjekur të largoheshin në mënyrë të ilegale nga aeroportet e Athinës, Selanikut, Heraklion ose Rodos për në Gjermani. Për vitin 2019 numri pritet të rritet, pasi deri në fund të korrikut 4,301 persona ishin ndaluar para se avioni të nisej nga linjat ajrore dhe Policia Greke, në bashkëpunim me policinë gjermane, një “sukses”. bashkëpunim vlerësohet nga gazeta gjermane.
Sipas të dhënave nga Ministria e Brendshme gjermane, në vitin 2018 kishte 10.228 raste, në të cilat emigrantët u përpoqën të hynin ilegalisht me biletë aeroplan. Për shtatë muajt e parë të vitit 2019 janë regjistruar 6.175 incidente – 3,016 në fluturime nga zona e Shengenit dhe 2.853 nga vendet e treta.

Burimi: DW