Micotakis mbledh qeverinë dhe merr masa të rrepta për emigracionin e paligjshëm

325

Një takim i jashtëzakonshëm qeveritar u mbajt sot në kryeministri në drejtimin e kryeministrit Micotakis, pas një valë të mbërritjes masive të migrantëve në ishujt e Egjeut.

Në takim morën pjesë Ministrat e Jashtëm të N. Dendias,  Mbrojtja e qytetarëve M. Chrysochoidis, Ministri i Mbrojtjes N. Panagiotopoulos, Ministri i Transportit dhe Politikës së Ishujve G. Plakiotakis, zv.ministri i Politikës së Migracionit G. Koumoutsakos dhe Zëvendës Ministrat e Mbrojtjes Kombëtare A. Stefanis dhe Zëvendës Kryeministrat S. Petsas dhe A. Schertzos.

Anëtarët e mbledhjes së qeverisë nën drejtimin e kryeministrit diskutuan gjithashtu detaje të udhëtimit të Kyriakos Mitsotakis në Nju Jork për Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së.

Qeveria gjithashtu do të shprehë zyrtarisht pakënaqësinë e saj që Turqia dhe vetë Presidenti Erdogan po përdorin refugjatët sirianë dhe flukset e refugjatëve si një dokument negociator dhe kërcënojnë BE-në të lirojë 5.5 milion refugjatë. dhe emigrantët që banojnë në Turqi për të përmbytur kontinentin e vjetër.