Greqia dhe Maqedonia Veriore vendosin marrëdhënie diplomatike

591

Një ditë e madhe për diplomacinë dhe akoma më të mëdha për qytetarët e Greqisë dhe Maqedonisë Veriore karakterizon hapjen e ambasadave në Athinë dhe Shkup, ministri i jashtëm Nikola Dimitrov.

“Shkëmbimi i sotëm i njoftimeve verbale midis Maqedonisë veriore dhe Greqisë shënon zyrtarisht përmirësimin e zyrave në Shkup dhe Athinë në ambasadat. Një ditë e madhe për diplomaci, e madje edhe më e madhe për qytetarët tanë “, shkruan në llogarinë e tij të Twitter, Ministri i Jashtëm i Maqedonisë Veriore.

 Më parë, Ministritë e Punëve të Jashtme të të dy vendeve ranë dakord mbi përmirësimin e autoriteteve diplomatike dhe konsullore të Greqisë në Maqedoninë veriore.