Greqia, energji falas për 300 mijë familje

Greqi

korrenti i madhQeveria Cipras ka mbajtur premtimin duke kthyer fjalët në vepra. Rreth 300 mijë familje nga sot kanë filluar të lidhin dritat e prera për shkak të varfërisë. Televizioni vendas jep kronika në disa familje të varfëra të cilat jetonin në errësirë dhe pa ngrohje për vite të tëra. Kishte familje qe energjia elektrike u ishte prerë këtu e pesë vite më parë. Greqia ndryshe nga vendi ynë edhe pse është zhytyr në krizë ka kthyer kokën dhe vëmëndjen nga familjet me nevojë, edhe pse në prodhim e energjisë elektrike 605 të saj e siguron duke djegur lëndë djegëse e hidrokarbure. Qeveria gjithashtu u ka siguruar shumë familje të varfëra ushqimin e garantuar për jetesës me një vlerë pre 6 euro për njeri.