Kjo është temperatura më e lartë e regjistruar ndonjëherë në Tokë!

1634

Kushtet tipike për matjen e temperaturës është në ajër prej 1.5 metra mbi tokë dhe jo në kontakt të drejtpërdrejtë me rrezet e diellit.

Temperatura më e lartë në Tokë e konfirmuar ku është regjistruar në këto kushte ishte 56,7 ° C (134,1 ° F) në furrën Creek Ranch të Kalifornisë, ku gjëndet në shkretëtirën Death Valley në Shtetet e Bashkuara më 10 korrik, 1913! Një nga arsyet  ku Furnace Creek është aq tepër e nxehtë për shkak se ajo është rreth 190 këmbë nën nivelin e detit, dhe ajri ngrohet kur ajo zbret.

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: