Ndërhyn Prokuroria e Athinës për fondet “sekrete” të Ministrisë së Jashtme dhënë mediave shqiptare

1235

Kryetari i Prokurorisë së Athinës, Vangelis Ioannidis, udhëzoi sigurinë e shtetit për të hetuar veprimin e mundshëm të ndjekjes penale.

Ndërhyrja e prokurorit u shkaktua nga rrjedhja e fondeve sekrete të Ministrisë së Jashtme në shtyp, një rast i cili ka shkaktuar përplasje të forta politike, ndermjet dy ministrave te qeverisë, Kammenos – Kotzia, që më në fund çoi në dorëheqjen e Ministrit të Jashtëm.

Kreu i Prokurorisë së Athinës, Vangelis Ioannidis, udhëzoi sigurinë e shtetit për të hetuar shkeljet e mundshme të veprave penale të ndjekura.

Urdhri u dha pas zbulimit të shtypit, për informacionin që gjendet në një zarf të mbyllur të kryer nga zyrtari diplomatik i Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe u hap në zyrën e Parlamentit. Mediat greke theksojnë se “sipas informacionit në dokumentin e mbyllur të sjellë në Parlament nga Ministria e Punëve të Jashtme ka pasur kode ndërkohë që shuma totale që është dhënë arriti në rreth 1,000,000 euro. Ështe gazeta DHIMOKRATIA dhe ka Efimerida .gr që ka publikuar dhe ka ngritur ne kembe Prokurorine e rrethit te Athinës.

Kodi i parë që lidhet me paratë e kanalizuar në mediat shqiptare.

Kodi i dytë ka të bëjë me financimin e medias për ish Republikën Jugosllave të Maqedonisë.

Publikimi i informacionit ka nxitur reagimin e zemëruar të Kryeministrisë dhe Kryetarit te Parlamenti, Nikos Voutsis, por edhe një konfrontim të ashpër politik me opozitën.

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: