Në Gjermani bie numri i aplikimeve për azil

Emigracioni Rajoni

Numri i kërkesave për azil të paraqitur në Gjermani ka rënë në shkurt me 23 përqind krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Numri i mbetur i aplikimeve për azil të papërpunuar u reduktua më tej në një total prej 55,279.

Autoritetet gjermane njoftuan të hënën se ata kishin pastruar rreth 21,300 aplikime për azil në shkurt dhe 29,200 në janar. Ministria e Brendshme tha se numri i kërkesave të azilit u zvogëlua në 55,300 në shkurt, krahasuar me një të lartë prej 333,800 në shkurt të vitit 2017. Zyra për Migrim dhe Refugjatë (BAMF) e Gjermanisë ka qenë nën kritika të forta për lejimin e grumbullimit të kërkesave për azil. Në shkurt, 37 përqind e aplikantëve u refuzuan, 31 përqind u referuan në një vend tjetër të BE-së në bazë të rregullores së Dublinit. Po ashtu, 15 për qind e aplikantëve u është dhënë mbrojtja e refugjatëve, dhe 11 për qind kanë marrë mbrojtje plotësuese.

Më pak aplikime

Gjermania ka marrë më shumë se 1 milion emigrantë dhe refugjatë që nga viti 2015 nga vendet përfshirë Sirinë, Afganistanin dhe Irakun. Por numri i azil kërkuesve që vijnë në Gjermani ka rënë në nivelet e krizës para refugjatëve në kohët e fundit. Ka pasur 11,000 njerëz që kanë aplikuar për azil në shkurt 2018, 3,300 më pak se në të njëjtin muaj në vitin 2017, sipas BAMF. Shumica e aplikantëve për azil u përshëndetën nga Siria, Iraku dhe Nigeria.