Thesari i Shqipërisë 200 miliard dollar në BB, shteti na çon në varfëri…!

1166

Përse hesht shteti shqiptar për 200 miliardë dollar që ka në Bankën Botërore?

Nese nuk është e besueshme dhe reale, të dal ndokush ta përgenjeshtrojë këtë sekret këtu e 70-vjet…që e mbajnë këtë popull në këtë mizerje…

Askush nuk flet për 200 miliardë dollarë te depozituara në Bankën Botërore, por gjithashtu askush nuk flet se sa është prekur ky thesar i shtetit shqiptar nga politikanët tanë dhe për shfarë është përdorur. Lidhur me këtë flitet se një takim është bërë në Tiranë më 2014 nga kryeministri dhe ministri i finanacave Hametaj me aleatë grekë, por askush nuk di se sa dollarë janë tërhequr dhe përse, pasi qeveria ka preferuar heshtjen dhe ruajtjen e sekretit  në vend të transparencës.

Nga libri logjistik i thesarit te çdo shteti përfshi edhe Shqiperinë shikojmë se kjo shumë është e depozituar më 1 Janar të 1966, si dhe është mbajtur sekret si ne kohen e diktaturës ashtu edhe sot ne Demokraci, duke mos dashur që populli shqiptar të mësojë të vertetën. Por dokumenti i firmosur gjate këtyre 70 viteve nga ish presidente, ministër ekonomie apo ambasadore pranë OKB nuk lën asnjë dyshim më të vogël për të mos besuar, pasi janë dokumentat që vertetojnë se populli i varfer shqiptar ka një shumë kaq të madh parash.

Ishte dhe mbahet sekret pasi bankat ashtu edhe qeverite dëshirojnë që ti mësojë populli, se sa lekë e pasuri ka vendi i tij, pasi nuk do të pranonte asnjë rast të gjitha taksat, detyrimet apo shfrytëzimet që bëhen në këtë çast në ekonominë e tyre.

Dokumenti zyrtar me numra llogarie nga e gjithë bota përfshi edhe Shqipërinë firmosur per gjendjen aktuale te pasurive te çdo vendi, me fakte thotë të verteten duan apo nuk duan ata që na qeverisin.

Bankat kudo në botë janë  private dhe kanë venë në borxh qeverite të cilat zbatojnë një politikë që popujt të mbeten të varfër të qendrojnë të tillë dhe të mos kenë mundësin që të kundër veprojnë,  në aleatë me qeveritë nuk duan të tregojnë se cfarë pasurie kanë dhe kush eshte e verteta.

Banka Kombëtare Shqipërisë, sipas ketij dokumenti deri më 1966 me numër llogarie 76- 9081-2341 kishte te depozituar 200 miliardë dollarë, gjithashtu për këtë gjëndje vite me parë është firmosur nga ish-presidenti Aleksander Mojsiu, ish ministri Ridvan Bode dhe ish-ambasadori ne OKB Adrian Neritani. Duhet theksuar se që nga viti 1996 deri me sot shteti shqiptar firmos çdo vit per gjendjen faktike të kësaj shume. Por a mjafton kjo?

Erdhi koha të mësojë populli të vertetën, të reagojë dhe të flasë, të kuptojë që të marri populli në duart e tij qeverisjen e vendit, për të bërë ndryshim. Sot lind pyetja kush i shfrytëzon këto pasurisë, si dhe përse nuk shfrytëzohen në interes të populli shqiptar,

Por një enigmë mbetet përse nuk merren këto para dhe të shfrytëzohen për zhvillimin e ekonomisë dhe mirëqënies së popullit, ashtu siç ka vepruar Rusia?

Paratë janëdhe mbeten në bankat e botës pasi qeveritë shqiptare nuk kanë menduar asnjëherë për fatet e popullit shqiptar. Mos vallë edhe ky dokumet është Fake News? Përgjigjen më mirë le ta japë shteti shqiptar përse nuk përdoren këto para për infrastrukturë, dhe më pas ti kthejë përsëri mbrapsht për brezat e ardhshëm…

Focus News disponon librin logjistik te thesarit te çdo shteti ku perfshin edhe vendin tone, që pasqyron numrin e llogarise se depozitimit si dhe firmat e ish ministrit, presidentit dhe ish ambasadorit ne OKB

 

 

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: