Ne nuk do t’ju braktisim “: Mesazhi prekës i Presidentes Sakellaropoulou, drejtuar grave deputete dhe gjyqtareve nga Afganistani

Athinë/ Gratë deputete, gjyqtare dhe avokate patën një takim me Presidenten Katerina Sakellaropoulou.

Këto janë gra që mbërritën në vendin tonë me familjet e tyre nga Afganistani. Me një ndalesë në Greqi – pasi destinacioni i tyre përfundimtar janë vendet e tjera evropiane, këto gra u takuan me Presidenten.

Në takim Presidentja e Greqisë tha se “Greqia nuk mund të mungojë në përpjekjet ndërkombëtare të bëra për të mbrojtur gratë dhe vajzat në Afganistan,”

.Siç theksoi zonja Katerina Sakellaropoulou , “vendi ynë iu përgjigj menjëherë kërkesave për të pritur grupet e cenueshme të grave afgane dhe në një frymë solidariteti bëri të qartë rëndësinë që i kushton dimensionit humanitar të krizës.”

Zonja Sakellaropoulou uroi nga zemra që një ditë ata të ktheheshin në atdheun e tyre, në një Afganistan që respekton të drejtat e njeriut, mbron jetën e njeriut dhe ofron mundësi të barabarta për të gjithë qytetarët e saj, pavarësisht nga gjinia apo diskriminimi tjetër.

“Ne nuk do t’ju braktisim.

Gratë kanë fuqi dhe njohuri. Fjalët tuaja janë tuajat, lufta juaj është e juaja, por e jona është mbështetja jonë, mbështetja jonë. Ne nuk do t’ju braktisim. Mirë se vini në Greqi”, shtoi në mënyrë karakteristike Presidenti i Republikës.

“Qëllimi dhe përgjegjësia.

Përgjegjësia për të gjitha shtetet që të ngrihen me rastin dhe të arrijnë bashkëpunimin ndërkombëtar, zgjidhjen e problemeve të një natyre ekonomike, sociale, kulturore dhe humanitare që lindin në të gjithë botën, duke promovuar dhe inkurajuar respektimin e të drejtave të tij.” Të drejtat e njeriut dhe themelore liritë “, tha ajo.