Teleskopi hapësinor roman Nancy Grace në 2027 do të kërkojë planetë të banueshëm

83

NASA ka njoftuar se ka përfunduar me sukses një nga synimet më kritike në projektimin dhe mirëmbajtjen e teleskopit hapësinor roman Nancy Grace.

Bëhet fjalë për një teleskop me aftësi të përparuara teknologjike që do të “shikojë” në spektrin infra të kuqe, i cili do ta lejojë atë të eksplorojë Universin shumë thellë dhe të vëzhgojë një numër të madh galaktikash yjesh dhe planete.

Teleskopi u emërua Nancy Grace Roman, nga një astronomet e para femra që punoi në NASA, e cila ishte e rëndësishme në krijimin e teleskopit të parë hapësinor të Hubble.

Ndërtimi i Teleskopit Hapësinor Roman Nancy Grace është vendosur për shumë vite, por kishte pengesa të ndryshme që vonuan fillimin e ndërtimit të tij.

Nëse gjithçka shkon mirë dhe nuk ka më vonesë, teleskopi do të lëshohet në 2027.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: