Pirro Dhima: “Gruaja ime u diagnostikua me një tumor në kokë”

Aktualitet

pirro reagon

Championi olimpik Pirro Dhima,  i cili i dhuroi  tre medalje ari dhe një medalje argjendi në Greqi dhe drejtori e ri teknik i Federatës së Peshëngritjes në SHBA, foli për herë të parë në një intervistë për gazetën greke “Kathimerini” në lidhje me betejën që i jep gruaja e tij, Anastasia ndaj kancerit. Kur e pyetën pse ai u largua politikës, Pirro Ddima tha: “Nuk hoqa dorë”. Thjesht nuk  më votuan.Atëherë zgjedhjet ranë në një kohë me problemin e Anastasias (gruaja e tij). Më 3 janar tumori është diagnostikuar në kokë menjëherë më 14 të këtij muaji. U operua në Greqi. Tani është një gjendje të qendrueshme. Unë nuk e lashë politikën për shkak se unë nuk e pëlqeva  apo për keqardhje, por për arsye personale. Unë nuk mund të largohem nga Anastasia dhe fëmijët. Ne kemi kaluar shumë e vështirësi … ne morrëm shumë të dashurisë … kryqëzimi vazhdon … “.

Duke folur për prioritetet në jetën e tij, ai tha: “Familja ime mbi të gjitha. Gruaja ime, fëmijët e mi, vajza Helena 21-vjeçe është diplomuar në Çikago, Victor 18-vjeç kaloi në Yale për shkenca politike, Maria 16-vjeçe dhe Nicholas 7 – vjeç. Unë dua që fëmijët e mi të bëjnë  atë që unë nuk isha qenë në gjendje të bëjë atë vetë. Unë qaj kur shoh ata të dëshpëruar.

Lidhur me karierën e tij sportive Pirro Dhima thekson për Kathimerinin se, “këto janë medaljet e mia më të mira. Pastaj vjen karriera. Amerikanët më kërkonin që në2012. Nuk doja të ikja nga Greqia. Tani, unë gjej armiqësi. Kohët e fundit, më dërgoi Sekretariatin e Përgjithshëm e Sportit për të vlerësuar mësuesit të edukimit fizik, të cilët marrin çdo herë postimin si trajnerë në klubet tona. Ne dërguam gjashtë. Nuk kaluan të parin por as edhe të dytin! Dometënë më të mirët. Vlerësuan dhe prenë dy nga më të mirë? Pse? – Në jetën time unë u eca sepse thoja leri të vegjëlit të bëhen më të vogjel dhe kam lënë pas meje gjithë këtë. Është hera e parë që reagojë, sepse kemi dëgjuar aq shumë me kalimin e viteve: “gjermanoçoliadhes” … Në kohën e referendumit isha sulmuar nga llogaritë e Facebook-ut, nga radhët SYRIZA, Anel, Agimi i Artë dhe shqiptarët “…

Lidhur me politikën, atleti i peshëngritjes Piro Dhima u zgjodh deputet i PASOK-ut në periudhën 2012 – 2015,  që e çoi atë në politikë? “Ai kishte nderuar vendin. Në këtë vend, unë do të them se i detyrohem gjithçka. Unë nuk merren me politikë që të shpengoj medaljet e mia. Bota i sheh. Mendova se me politikë mund të ndryshojnë gjërat. “

Konsideron se ka  kushte për konvergjencë të forcave politike? “Nëse nuk ka tani, kur? Që nga viti 2010 nuk ka zgjidhje tjetër vend. Disa kanë luajtur lojëra kundër nesh, duke thënë se është një tjetër zgjidhje që ne të gjithë i detyrohemi sepse ne jemi grekë … Si unë që shkoj e bëj pazar dhe të mos paguaj duke thënë “Unë jam Pirro”. A është e mundur? “, përfundon Pirro Dhima intervistën për llogari të gazetës Kathimerini.