Sizmologët: Pritet një tërmet i shkallës 9 Richter

Mjedisi

termeti 33Studimi i fundit i 50 shkencëtarëve, Sizmologët dhe inxhinierëveqë që shokon. Merak, frika dhe terror shkakton një raport në gazetën franceze “Le Monde” me titull: “Des Seismes Sans precedent …Historique Sont Possibles En Europe” (Tërmetet pa precedent historik janë të mundshme në Evropë )!Mes tyre përfshihen edhe vendet fqinje si: Greqia,Turqia dhe Italia…

Artikulli shkencor paraqet studimin e 50 shkencëtarëve, Sizmologët dhe inxhinierëve, por mbi të gjitha dhe harta me zonat e tërmetit në gjithë Evropën në kuadrin e programit SHARE (sizmike Hazard Harmonizuese në Evropë). Për këtë sizmologët jan në ankth nga studimi i fundit që shokon mbarë njerëzimin…

Në këto zona janë shumë të ngjarë në të ardhmen për të përjetuar efektet shkatërruese të tërmeteve vdekjeprurëse prej rreth 9 të shkallës Rihter!

Në këtë frikë përfshihen edhe vendet fqinjë si Greqia, Turqia dhe Italia, sipas publikimit theksohet se është e llogjikshme që të ketë streset të mëdha për shkak se është e pamundur që zonat në rrezik të përjetojnë tërmetet e përmasave të ngjashme me atë që është shënuar në mars të  2011 në Fukushima në Japoni, tërmeti Tohoku dhe cunami që pasoi. Në fund vlen të përmendet se kjo është hera e parë që dizajnohet lista e ngjashme me regjistrimin e detajuar të zonave sizmike për Evropën. Ekipi shkencor i programit  SHARRE, studim që kushtojë 4.1 milionë € është financuar nga 80% nga Bashkimi Evropian, ku ka regjistruar të dhënat historike të tërmeteve të tridhjetë viteve të fundit …termeti ne focus-2