Termet 6.1 Rihter në Tajvan

726

Një lëkundje sizmike prej 6.1 Rihter goditi qytetin bregdetar të Tajvanit , njoftoi shërbimi meteorologjik dhe sizmologjik i ishullit, por nuk ka informacion për viktimat apo dëmet materiale deri më tani. Tërmeti u ndje deri në kryeqytetin e Taipei, ku shumë ndërtesa u tronditën. Thellësia fokale e dridhjeve sizmike ishte relativisht e vogël, 18 km.

Sipas Institutit të Gjeologjik  të SHBA (USGS), tërmeti ishte i gjatë 6.4 Rihter. Lëkundja ndodhi në ora 13:01 lokale . Tajvani është afër një pike ku dy pllakat tektonike ndërpriten dhe shpesh testohen nga tërmete të forta. Më shumë se 100 vetë u vranë për shkak të një tërmeti në 2016. Një tërmet veçanërisht i fortë me 7.6 gradë kishte kushtuar jetën në 2000 njerëz në vitin 1999.