Tetori 2019 më nxehtë i regjistruar ndonjëherë në planet

312

Ky është muaji i pestë radhazi që po thyen ose po afron një rekord. Ky është muaji i pestë radhazi që po thyen ose po afron një rekord, tha agjensia evropiane Koperniku.

Tetori i këtij viti ishte 0.63 gradë Celsius mbi temperaturën mesatare të periudhës së raportimit 1981-2000, duke rënë shumë pak (0.01 gradë Celsius) në rekordin e Tetorit 2015, por me 1.2 gradë Celsius. “Ky është muaji i pestë radhazi që ai vendos një rekord ose i afrohet një rekord të lartë,” nënvizoi Byroja Evropiane e Ndryshimit të Klimës në një njoftim për shtyp.

Qershori 2019 ishte më i nxehti qershor dhe korriku vendosi rekordin absolut për muajin e nxehtë të regjistruar ndonjëherë. Gushti 2019 ishte muaji i dytë më i nxehtë i gushtit dhe shtatorit më i ngrohti në botë.

Katër vitet e fundit kanë qenë më të nxehtat e regjistruara ndonjëherë në planet dhe muaji gusht, Organizata Botërore e Meteorologjisë ka vlerësuar se viti 2019 do të jetë ndër 5 temperaturat më të larta në parashikim, kombinuar me efektet e ndryshimit të klimës.