Category: Emigracioni

Sigurimet Shoqërore IKA: Shqiptarët të parët në Greqi (53.65%) në mes të huajve

Shqiptarët , pakistanezët, bullgarët dhe rumunët, janë këta që përbëjnë shtyllën kurrizore të punëtorëve të huaj ligjore në Greqi, siç dëshmohet nga...

S’keni dokumente qëndrimi në Greqi? Vjen një lajm i mirë për të gjithë emigrantët

Emigrantët në Greqi që nuk kanë dokumente të rregullta qëndrimi, mund të shfrytëzojnë një shans për legalizimin e tyre. Nëse ata përmbushin disa kushte të...

BSH: Në 2016-n emigrantët rritën me 3% prurjet valutore

Pas një rënieje të ndjeshme në periudhën 2008-2013, të ardhurat që emigrantët dërgojnë në shtëpitë e tyre kanë rifilluar ciklin rritës, ndonëse me ritme...

Pa emigrantët që mbajtën dy botë, do të kishte më tepër varfëri

E dyta mbas vendit të parë, në shkallë evropiane për varfërinë renditet Shqiperia, sipas statistikes se EUROSTAT. Kasta egzistuese politike “kenaqet”...

KE: Masa për të mbrojtur fëmijët e emigrantëve

Komisioni Evropian ka kërkuar masa të bashkërenduara dhe të koordinuar për mbrojtjen e emigrantëve të fëmijëve, jo vetëm në nivel të BE-së, por edhe në...

Ambasadorja gazetarit: Nuk ka pritje lërë takim me telefon te sekretarja

Kështu u tha dhe kështu u bë! Nuk ka takim ka thënë ambasadorja e porsa ardhur një gazetari Asnjë nuk shkon në këtë përfaqësi për qejf për të kaluar...

Kryetari i Federatës, vizitë zyrtare në Bruksel

Federata e Shoqatave Shqiptare në Greqi ishte prezente në një sërë takimesh të dobishme për emigrantët, të zhvilluara në kryeqendrën e Europës. Konkretisht,...

ZGJIDHJA hap zyrën e saj në Athinë, antarësohen 200 socialistë

Nuk ka më mirë për këtë Lëvizje që po ecën me hapa të shpejta. Janë parimet demokratike brenda kësaj lëvizje si dhe Platforma e saj që po përqafohen nga...

Emigranti Genc Pepa : Koncert humanitar për fëmijët e sëmurë në Greqi

Një Koncert human që rrallë e kemi parë ose asnjëherë në Greqi, por sot përbën një xhest të vertetë human me pjesëmarrjen e këngëtarëve më të mire të...

Shqipëria, vendi europian me numrin më të lartë të azilkërkuesve në BE në vitin 2016

Edhe pse me një përgjysmim të numrit të azilkërkuesve në vitin 2016 në raport me vitin e mëparshëm, Shqipëria është vendi europian që pati numrin më të...