Category: Kuriozitete

Egjipt, lind foshnja “Cyclopas”

Foshnja që lindi vuan nga një prej sëmundjeve më të rralla të njohura për njeriun, i njohur si “cyclopas” nga fjala greke “Cyclops” të...

Studimi: Pas “orës” biologjike, ka “kalendar” biologjik

Trupi i njeriut ka jo vetëm “orën” biologjik që kontrollon sjelljen e tij gjatë 24 orëve, por ka dhe “ditar” biologjik që kontrollon operacionet vjetore...

Krijesë misterioze gjendet në Amazon (Video)

Bota është plot me krijesa misterioze dhe e mbushur nga shumëmite. Video do të çojë në pyllin e madh Amazon, ku një burrë vendas ka gjetur këtë krijesë...

NASA, njoftimi zyrtar : Çfarë do të ndodhë më 22 shtator ?…

Një tjetër teori për fundin e botës po flitet shumë këto ditë në internet. Sipas kësaj teorie të re, fundi i botës do të vijë këtë herë më 22 shtator...

Shkuan në botën tjetër dhe u kthyen përsëri

Rastet e tmerrshme e vdekjes së dukshme janë mjerim, dhimbje, kjo është kur ju humbni njeriun tuaj. Ne të gjithë kemi menduar se si njeriu mund të sigurojë...

E pabesueshme: Kështu i bënin test shtatzënisë në Egjiptin e lashtë

Disa kultura të lashta kishin aftësitë të çmendura që sigurisht kanë humbur bashkë me zhdukjen e tyre. Por ka dëshmi dhe të dhëna se ata e dinin shumë më...

Ish-ministri i zbulon: 80 lloje jashtëtokësorë jetojnë mes nesh … (video)

KANADA –  Jo vetëm që ka të huaj, por qeveritë fshehin provat për ta, thotë 91-vjeçari  ish ministër i mbrojtjes së Kanadasë, z. Paul Hellyer. Duke...

Çfarë do të ndodhë nëse do të shperthenin në të njëjtën kohë 1.500 vullkanet që ndodhen në Tokë ?

Me llavë që rrjedh me shpejtësi, rrufe dhe re të mëdha hiri, pamja e shpërthimit të një vullkani frymëzon frikë dhe admirim …Por imagjinoni nese i...

E vërteta e frikshme rreth paraardhësve tanë të hershëm

Nëse më parë ka ekzistuar një dyshim lidhur me natyrën kanibalistike të paraardhësve tanë, nuk është nevoja që ky dyshim të ekzistojë edhe tani. Mbetjet e...

Astronomët: Vrimë e zezë gjigante

Universi është një vend i pafund dhe numrat na ndihmojnë për të përshkruar se shpesh herë, gjërat atje janë aq shumë të mëdhaja dhe aq shumë të vështira...