Shpetim Zinxhiria

Të sigurosh energji nga shinat e trenit

Të sigurosh energji elektrike nga binarët e trenave. Ky është synimi i punës studimore disa-vjeçare të një grupi shkencëtarësh të këtij universiteti. Ata...

Supër-vullkani në Paqësor kërcënon jetën në të ardhmen

Shkencëtarët mendojnë se e njëjta gjë nuk do të ndodhë për të paktën 100-200.000.000 vjet. Në mënyrë të veçantë, hulumtuesit në Universitetin e Utah...

Kërcënimi nga asteroidet

Të gjithëve na kanë mrekulluar imazhet e filmit Armagedon me aktorin Bruce Willis dhe Ben Affleck në misionin e tyre për të shpëtuar botën nga një asteroid...

  Bukuroshja 42-vjeçare, supermodelja Naomi Campbell gjithmonë ka qenë ngurruese të paraqitet në televizion, për shkak se ka dashur të ruajë privatësinë e...

Zv/ministri grek Athanasios: Shtetësia nuk është një e drejtë

  Më në fund mësuam zyrtarisht se shtetësia për fëmijët e lindur në Greqi nuk është një e drejtë. Greqia bën pjesë sëbashku me tre shtete të tjera...

Si u përdor dhe si vazhdon të përdoret Ortodoksia si vegël gllabërimi ndaj Shqipërisë

Shqipëria është përcaktuar si një nga vendet mesdhetare, ku krishtërimi depërtoi qysh në shekujt e parë. Autori i shek. VI-të, Kosmas, i përfshin...

Greqi: Kriza ka ulur deri 15.000 lindjet ne vend

    Kriza ekonomike ka frenuar lindjet në Greqi. Kjo sipas ekspertëve që theksojnë se ka rënë nga 10.000 në 15.000 lindje, ndërsa 10% kanë arritur...

Greqi: Numri i vdekjeve më i lartë se i lindjeve

Një problem i madh për Greqinë, duket të jetë e lidhur direkt të krizën financiare theksojnë treguesit demografike. Vlerësimet e mjekëve përkatës bëjnë...

Papandreu: “E ardhmja e Ballkanit në përputhje me Evropën

“E ardhmja jonë e familjes evropiane do të jetë më mirë në qoftë se BE-ja më në fund do kuptojë fuqinë e saj. Shtetet anëtare të BE-së janë bashkuar...

Minoritarët mbeten pa pensione në Greqi, Athina ndryshon rregullat !

Në të gjithë Shqipërinë numërohen rreth 17 mijë persona që marrin pension nga Greqia, ku 1.700 janë vetëm në rajonin e Korçës. Sipas kreut të Omonias në...