Doktori 37-vjeçar kinez u vra ndërsa po kërkonte informacione rreth koronavirus-it

205

Vrasja e një studiuesi të koronerit kinez që ishte në prag të një “zbulimi të rëndësishëm” është në dyshim. Dr Bing Bing, 37 vjeç, i cili punoi në Universitetin e Pittsburgh, u vra në shtëpinë e tij në Pensilvani të Shtunën pasdite.

46-vjeçari Hao Gu, sipas një raporti të Daily Mail, dyshohet se hyri në shtëpinë e studiuesit përmes një derë të shkyçur dhe hapi zjarr, duke qëlluar doktor Liu në kokë, qafë dhe në kraharor.

Guo pastaj u kthye në makinën e tij dhe bëri vetëvrasje.

Sipas Policisë, të dy burrat e njihnin njëri-tjetrin por as lloji i marrëdhënies së tyre dhe as motivi i vrasjes së studiuesit nuk u bë i njohur.

“Doktori Bing ishte në prag të gjetjes së gjetjeve shumë të rëndësishme për të kuptuar mekanizmat celularë të SARS-CoV-2 [COVID-19] dhe bazën celulare të ndërlikimeve të mëposhtme”, thuhet në një deklaratë nga laboratori ku ata punonin.

“Ne do të bëjmë një përpjekje për të përfunduar atë që ai filloi t’i kushtojë haraç për përsosmërinë e tij shkencore.”/TRIBUNE.gr/