Erdogan: “Lëvizjet tona në Mesdheun Lindor dhe Egje janë lëvizje për të bërë drejtësi”

116

Deklarata provokuese nga Presidenti turk – “Ne jemi lodhur nga kjo lojë e hijeve”

Marrëdhëniet greko-turke duket se varen nga një fije, me presidentin turk duke dërguar një mesazh me tone të larta për praninë e Turqisë në Mesdheun Lindor në fjalimin e tij me rastin e fillimit të vitit të ri gjyqësor, raporton gazeta greke “Proto Thema”

Pavarësisht se çfarë bëjnë, ata nuk mund të na ndalojnë,” tha Rexhep Tajip Erdogan. “Ne jemi të lodhur nga kjo lojë në hije. “Është qesharake (vendet e tjera) të përdorim Greqinë, e cila është e paaftë, si karrem kundër një fuqie rajonale dhe globale si Turqia.”

Në fakt, me rastin e fillimit të vitit të ri gjyqësor duke folur para gjyqtarëve, presidenti turk tha: “Lëvizjet tona në Mesdheun Lindor dhe Egje janë lëvizje për të bërë drejtësi”.

Ai nuk mungoi të përmendte Francën, duke thënë se “epoka e fuqive koloniale ka mbaruar”.