G. Koumoutsakos: Turqia në 2017 kryer 3.000 shkelje të hapsirës ajrore, si dhe 1.600 shkelje të ujrave territoriale greke

938

Ish zedhenësi i MPJ të Greqisë si dhe deputet 2009-2014 Z. Koumoutsakos shprehu shqetësimet e opozitës të “Demokracisë së Re” lidhur me shkeljet e Ankarasë në Detin Egje dhe qëndrimin e saj në Traki dhe vuri në dukje: “Ne jemi të shqetësuar gjithashtu se sjellja e Turqisë në Egje nuk ka kultivuar një klimë pozitive në të kaluarën pamje të kësaj vizite.

Që nga 25 tetori e deri më sot, që është rreth një muaj më parë, ka pasur 250 shkelje të hapësirës ajrore kombëtare nga Turqia. Ky numër është veçanërisht i madh për një muaj të vetëm. Në përgjithësi, viti në të cilin ndodhemi është një nga më të këqijat në shkelje të dekadave të fundit. Ne në vitin 2017 kemi vetëm 3,000 shkelje të hapësirës ajrore greke dhe më shumë se 1,600 shkelje të ujërave territoriale greke “.

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: