Greqi : Punonjësit e Shërbimit të Azilit neser në grevë -100 mijë kërkesa në pritje

266

Në shenje solidariteti, punonjësit po protestojnë për shkarkimin e 17 kolegëve të tyre

Vonesa në procesin e ekzaminimit të afro 100,000 kërkesave për azil të refugjatëve dhe migrantëve mbeten ende në pritje, kërcënuar nga greva e gjatë që fillon nesër, e Premte (24/4), nga punonjësit me kontrata të Ministrisë së Emigracionit dhe Azilit.

Greva fillon neser pasi Ministri i Emigracionit dhe Azilit Notis Mitarakis, njoftoi se kontratat të mos rinovojnë për 17 punonjës që u mbaron kontrata e tyre, duke theksuar se veprimi ynë ka për qëllim ekskluzivisht në funksionimin e duhur të Shërbimit dhe në lidhje me procedurat ligjore .