Greqi / Shperthen zjarri ne Amaliada Ilias, evakuohet fshati.

Greqi Mjedisi

Alarm në një fshat në Amaliada për shkak të zjarrit, i cili ka shperthyer sot pasdite shpërtheu në një zonë pyjore të Dafniotissa, në Amaliada Ilias. Fshati Dafniotissa po evakuohet pasi, zjarri po i afrohet banesave te para .Në terren ndodhen 30 automjete me 90 zjarfikes që përpiqen të ndalojnë zjarrin, ndërkohë që ndihmojnë për të shuar një avion dhe një helikopter.

Greqia ka mbi nje muaj qe po perballet me zjarre te tilla, ku kane humbur jeten mbi 97 persona dhe 36 gjenden akoma ne spitale.

Gjate 10 viteve te fundit zjarret kane djegur nje te tretat te siperfaqes se vendit, per te perballuar keto zjarre qeveria ka marre masa ne pajisjen e duhur ne mjete tokesore dhe ajrore duke e radhitur ne vendin e trete ne Evrope.