Kishin vjedhur me dhjetra makina, dyqane dhe banesa, bie në pranga grupi shqiptarë midis tyre edhe dy adoleshentë

303

Sipas policisë grupi i përbërë nga pesë shqiptarë midis tyre dhe dy adoleshentë të moshës 17-vjeçare kishte kryer dyzet vjedhje me makina e vjedhur a nëpër dyqane, kryesisht elektronikë, në zona të ndryshme të Atikës.  Drejtoria për Prokurorinë e Krimeve të Jetës dhe Pronës i ka vensë prangat pesë shqiptarëve, ndërsa ka identifikuar edhe një person tjetër i cili është i arratisur nga burgu ku vuante dënimin për vjedhje.

Siaps policisë, përfitimi i këtij grupi nga vjedhja vlerësohet të tejkalojë 210,000 € , si dhe më parë kishin kryer dhjetëra grabitje, vjedhje dyqanesh dhe vjedhje automjetesh, ndërsa katër ishin lënë të lirë me kusht.

Hetimet policore deri më tani kanë zbuluar 11 vjedhje të dyqaneve në zona të ndryshme të Attikës (N. Philadelphia, Tavros, P. Faliro, Kallithea, Glyfada, Chalandri) dhe 10 të tjerë. tentativë (Petralona, Kolonos, Ilioupoli), 3 vjedhje të ndërtesave të apartamenteve, një vjedhje në një teatër, një në një kompleks shkollor, 11 vjedhje makinash (Kolono, Tavros, Athinë, Piraeus, Glyfada, Nice, Argyroupoli etj.) Të arrestuarit u dërguan në Prokurorin e Athinës