Komisioni i BE-se: Plan për bllokimin e emigracionit ilegal

753

“Ne nuk do të bëhemi keshtjelle”,  ka thene sot komisioneri i emigracionit Dimitris Avramopoulos, duke shtuar se propozimet e reja të Komisionit Evropian po lëvizin në tre akse, pas një javë seanca mbi imigracionin

Duke para zgjedhjeve evropiane, Komisioni Evropian paraqiti një plan të ri për të trajtuar refugjatët duke forcuar forcat Frontex dhe duke përshpejtuar deportimet, “Nuk do të bëhemi keshtjelle” theksoi komisioneri  Avramopoulos.

Në vetëm një javë, presidenca austriake ka ftuar 28 vendet e BE në një samit mbi migrimin që do të zhvillohet në Salzburg. Propozimet e Komisionit Evropian të paraqitura nga komisioneri Dimitris Avramopulos në Parlamentin Evropian do të jenë në tryezë.

Të tre akset rreth të cilit lëvizin propozimet e reja është që të forcojë mbrojtjen e kufijve të jashtëm, dëbimet përshpejtuar dhe hapjen e rrugëve ligjore e emigracionit në Evropë. Për dy vjet në Bruksel u përpunuan këto propozime që pretendojnë për të kufizuar shqetësime në lidhje me ndikimin e një krize të re refugjatësh në funksion të zhvillimeve në provincën Idlib të Sirisë, tha se Presidenti i Komisionit Evropian Jean-Claude Juncker.

“Kufijtë e jashtëm duhet të mbahen më efektivë. Kjo është arsyeja pse ne rekomandojmë ngritjen e rojeve kufitare evropiane te rritet në 10,000 deri në vitin 2020, një projekt që do të financohet nga buxheti evropian “, shtoi ai.

Frontex do të blejë anijet, automjetet dhe aeroplanët e saj, ndërsa stafi i saj do të ketë përgjegjësi shtesë, për shembull, ata mund të ndalojnë ose lejojnë hyrjen në Evropë dhe të arrestojnë emigrantë të parregullt në kufi. Komisioneri Dimitris Avramopulos bëri të qartë se një parakusht për gjithë këtë është pëlqimi i shtetit anëtar.

Problemi më i madh por i pazgjidhur mbetet rishpërndarja e drejtë e deri në 120,000 refugjatë në vendet e tjera të BE-së. Rishpërndarja kryesisht refuzohet nga hungarezët, polakët dhe çekët. Megjithatë, Dimitris Avramopulos i konsideron propozimet e reja si një mënyrë. “Kushdo që tregon qytetarëve të tij se sfidat e krizës së refugjatëve mund të zgjidhen me mure ose nisma kombëtare nuk është vetëm një gabim, por edhe i pavlerë ndaj njerëzve”.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: