Category: Shendeti

Shëndeti nuk është privilegj o shteti im

Shëndeti nuk është privilegj o shteti im, nuk bëhet me fushata… Qeveria mesa duket ka zgjidhur qesen lidhur me shërbimin në sektorin e shëndetësisë, kjo u...

Më shumë kanceroze cigaret elektronike

Cigaret elektronike përmbajnë një sasi dhjetëfish të substancave kanceroze krahasuar me cigaret e rregullta thekson një studim i fundit japonez. Këto cigare...

Senatoriumi nuk e meriton këtë gjëndje

Shpetim Zinxhiria /  Ky spital që mban një nga emrat më të nderuar të mjekësisë shqiptare përbën sot një realitet të hidhur për çdo shqiptar që i shkel...

Shpërthen virusi Ebola në mbarë botën

Organizata Botërore e Shëndetësisë. (OBSH) jep alarmin në shkallë globale për virusin vdekjeprurës  Ebola, duke theksuar si një krizë ndërkombëtare. Pranon...

Kërcënim për shëndetin sëmundja e fshehtë

Me rastin e Ditës Botërore për Hepatin B dhe C. Qindra miliona njerëz në planet janë prekur nga hepatitit viral, duke qenë një problem i madh për shëndetin...

Seksi zvogëlon rrezikun e kancerit

Studimet e fundit Universitetin Shtetëror të Nju Jorkut tregojnë se ndjenjat e dashurisë pasionante dhe intensive kanë efekt të njëjtë në receptorët e trurit...

Alarm nga Organizata Botërore e Shëndetësisë

Rreth 7milionë persona kanë vdekur në vitin 2012 për shkak të ndotjes së ajrit, ka njoftuar  me anën e një raporti Organizata Botërore e Shëndetësisë...

Greqi, 45 të vdekur nga gripi

  Në Greqi numri i vdekjes nga gripi ka shkuar në 45 , ndërsa 59 janë në spital . Gjatë 24 orëve të fundit janë regjistruar edhe katër të sëmurë në...

Fondi Botëror luftë kundër AIDS-it

Fondi Global për Luftën kundër AIDS-it, Tuberkulozit dhe Malaries shpreson të jetë në gjendje që deri në vitin 2016, të trajtojë 85% e njerëzve të cilët...

Greqi: “Certifikata Shëndeti” për 20,000 prostituta

  Me kartat e shëndetit rreth 20,000 prostituta në Atikë planifikon Ministria e Shëndetësisë me qellim për të ndaluar “epidemic” e virusit HIV / AIDS...