Një në 25 pilotë tenton për vetëvrasje

Shendeti

Studimi ndërkombëtar ka treguar se depresioni dhe mendimet për vetëvrasje janë regjistruar në një numër të konsiderueshëm të pilotëve, ndërkombëtar. Lloji i parë që u zbulua është se me shumë se një në tetë pilotë, ose 14% kanë  simptomat e depresionit, dhe një në 25, ose 4%) kanë mendime vetëvrasjeje. Studimi u krye në vitin 2015 online. Përgjigjet e rreth 1,850 pilotë nga 50 vende të ndryshme janë dhënë në mënyrë anonime, si shkak i rrëzimit në Alpet franceze i aeroplanit  gjerman i kompanisë Germanwings, piloti i cili vuante nga depresioni, siç është shpallur në retrospektivë.

Studimi tregon se pilotët proporcionalisht më shumë meshkuj se femra raportoni “pothuajse çdo ditë” humbjen e interesit, ndjenja e dështimit personale, vështirësi përqëndruar, preferencë për të vdekur në vend se sa për të jetuar, etj. Megjithatë gratë pilote kanë më shumë gjasa për të diagnostikuar me depresion, për shkak se ato vizitohen shpesh te mjeku. Në rreth 140,000 pilotët aktive është llogaritur se janë nga e gjithë bota, të cilët mbajnë më shumë se tre miliardë pasagjerë çdo vit. Hulumtuesit kanë venë në dukje se linjave ajrore dhe autoritetet kompetente mbikëqyrëse duhet të marrin më seriozisht çështjen e pilotëve me depresion dhe trajtimin e tyre.