Category: Greqi

Kriza, katapultë e vetëvrasjeve në Greqi

Rritja e vetëvrasjeve në Greqi “, pas ngjarjeve që lidhen me masat shtrënguese”, është botuar  botuar në revistën britanike mjekësore BMJ Open, nga...

Plan punësimi per 300 mijë vende pune

Plan të drejtpërdrejtë për të krijuar 300.000 vende pune kanë mbaruar nga Ministria e Punës, kjo sipas informacionit të Newsbomb.gr. Priten detajet e  këtij...

Parlamenti pas 92 vjetesh pa Papandreun

  Në këto zgjedhje asnjë përfaqësues së familjes Papandreu nuk merr pjesë në Parlament, konkretisht pas 92 vjetësh që nga zgjedhja e pare të George...

Greqia në udhëkryq ?

“Vota është më e fortë se plumbi. Me plumb mund të vrasin armikun tuaj. Me votim mund të vrasin të ardhmen e fëmijëve tuaj. ” Abraham Lincoln Greqia...

Shqiptari kandidat për Parlamentin grek

  Më 25 janar populli grek do të përballet në zgjedhjet e parakohshme, në një kohë që vendi ndodhet në krizë ekonomike dhe politike. Partia Nea...

Papandreu: Erdhi ora për të ndërtuar

  Shpetim Zinxhiria  /  Papandreu del me një parti të re, 22 ditë para zgjedhjeve të parakohëshme, ish kryeministri i Greqisë dhe kryetar i Partisë...

President të ri, apo zgjedhje të parakohëshme

Sot në orën 7 të mbrëmjes e gjithë vemëndja e populli grek është përqendruar në zgjedhjen e Presidentit të vendit me kandidat Stavro Dhima. Parlamenti grek...

Artistët ambasadorët më të mirë

Sa mirë do të ishte artistët tanë te na perfaqesonin në vend të ambasadorëve të rëndomtë, që i shokojnë gjërat nga lartposhtë. Kjo u pa edhe një herë në...

Fsheha që kam lindur në Shqipëri

Më në fund ka kuptuar se nuk është turp të jesh shqiptar. Eleni Fureira ka zhveshur rrobat e saj dhe tha të vërtetën: “Unë kam lindur në...

PIETER BRUEGEL NE LEROS

  Nga Agron Dingo / Pieter Bruegel ishte një piktor hollandez i epokës së Rilindjes. Lindi në mes të vitit 1525 dhe vdiq më 5 shtator 1569 në Bruksel. Pieter...